'U drugom krugu ćemo biti Obersnel i moja malenkost'

Vijesti 19. tra 201709:33 > 09:40
N1

Gost u Novom danu bio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić, koji je govorio o stanju u tom gradu i svojoj kandidaturi.

Upitan zašto Rijeka ima potrebu promijeniti gradonačelnika kandidat Burić je rekao kako su oni koji žive u Rijecu svjesni da je grad u posljednjih 17 godina nazadovao.

“To nije grad u kojem se može živjeti i raditi, nema investicija, nije izgrađen ni jedan hotel visoke kategorije, jednostavno je zapušten od ove vlasti”, smatra Burić.

“Ne samo da ja vidim neuspjehe, vide ih i građani. Grad se prezadužio. Neuspjeh je izgradnja stadiona na Kantridi. Investitor je htio izgraditi hotel i stadion i on je zaustavljen od gradonačelnika. Grad Rijeka ima izuzetnu poziciju i uz more ima dosta neiskorištenog prostora. Ne otvaraju se nova radna mjesta i jednostavno se nazaduje. Gradonačelnik se umorio i traži šesti mandat da bi mogao u penziju”, rekao je Burić koji je bio upitan i o svojoj kandidaturi kao nezavisni kandidat.

“Ja sam bio u HDZ-u 26 godina i izašao sam prije godinu dana zbog neslaganja. Danas sam nezavisan, pripadam desnom centru i mi sad zajedno, lijevi i desni, želimo pomaknuti grad unaprijed. Izgubljeno je puno vremena, slušamo o krizi u ekonomiji i izgubilo se puno vremena u ovih 17 godina. Zadar, Dubrovnik i Split žive od mora dok Rijeka to ne čini. Lijevi i desni centar se trebaju okrenuti budućnosti i napraviti najbolje za Rijeku”, objasnio je Burić.

Hrvoje Burić je zatražen da komentira stanje u Agrokoru.

“Sasvim sigurno je da Agrokor ima utjecaj, pogotovo na stabilnost Vlade. Proći će dosta vremena dok se sve stabilizira”, rekao je Burić i dodao kako su lokalni izbori komunalni, proračunski i socijalni izbori te da skretanje s bitnih tema na svjetonazor nije nešto o čemu će razmišljati. “Na našoj listi je i Portugalka i tako ćemo okazati raznovrsnost naše liste”, rekao je Burić.

Kao važne projekte svoje kampanje Hrvoje Burić ističe Preluku, marinu i rivu.

“Preluka se itekako može učiniti turističkim centrom, to je mrtvi kapital koji stoji 15 godina. U Rijeci ne postoji ni marina ni riva, a svaki grad uz more ih ima. Želimo naglasiti i da je demografska slika vrlo loša. Besplatne knjige za školarce i besplatni vrtić su naš plan jer imamo velik prirez i želimo dio vratiti građanima koji žive i rade u Rijeci. Mogu se graditi stanovi, ali ako nema posla nema ničega”, smatra Burić koji je prokomentirao i rezultate anketa.

“Ja ću dati sve od sebe da Riječani izaberu promjenu. Ne opterećujem se anketama, ali po komunikaciji s građanima vidim da ćemo u drugom krugu biti Vojko Obersnel i moja malenkost”, smatra Hrvoje Burić.

Podsjetimo, Vojko Obersnel u utorak je gostovao u emisiji Veto Sanjina Španovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.