"Koalicijom s HDSSB-om HDZ vraća Glavaša na političku scenu"

Vijesti 26. svi 201714:13 > 14:19
YouTube

Kandidat udruge Snaga Slavonije i Baranje (Snaga SIB) za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Vladimir Šišljagić izjavio je u Osijeku da jučerašnja objava koalicije HDSSB-a i HDZ-a u Županijskoj skupštini pokazuje da "HDZ želi vratiti Branimira Glavaša na lokalnu političku scenu", a da je glas za kandidata HDZ-a Ivana Anušića, glas za Glavaša

Na konferenciji za novinare Šišljagić je ocijenio kako se još u studenom prošle godine “dao naslutiti povratak Glavaša u HDZ”, kada je HDSSB pristupio HDZ-ovoj vladajućoj većini u Saboru te kada je, u siječnju ove godine, HDZ-ov kandidat za župana Ivan Anušić, kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nazočio izbornom saboru HDSSB-a.

“Je li to novi početak, koji ovih dana najavljuje Anušić, u kojem, poput plagijatora, pokušava kao svoj program prikazati brojne, već započete županijske projekte. Zar je novi početak ‘ruku pod ruku’ s Branimirom Glavašem, dojučerašnjim ljutim neprijateljem, hoćemo li i ovdje ponovo imati politiku sukoba, isključivosti, destrukcije i nestabilnosti, koju već dvije godine gledamo na državnoj razini, i koja je, u nepune dvije godine, državu dovela pred treće parlamentarne izbore?, zapitao je Šišljagić.

Ustvrdivši kako je “glas za Ivana Anušića, glas za Branimira Glavaša”, ocijenio je kako Anušić očito nije svjestan što čini sebi i svojoj stranci, a prije svega toj Županiji.

Šišljagić je pozvao građane da “kažu ne politikantskom jednoumlju”, koje, kako drži, zagovara HDZ-ov kandidat Anušić, pod izgovorom sinergije lokalne, županijske i nacionalne razine, misleći pritom na svoju stranku – HDZ.

Birače je pozvao da u drugom krugu izbora daju povjerenje onome za koga misle da je sposoban, da ima znanja iskustva i motivacije i da je dovoljno odlučan voditi Županiju prema razvoju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.