Glogoški: Nije istina da mjesečno primam 25 tisuća kuna

Vijesti 04. sij 201516:00 > 16:03
N1

Gosti emisije Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića bile su neke su od osoba koje su obilježile 2014. godinu - Mijat Stanić, Đuro Glogoški, Mislav Kolakušić, Jasmina Jovev, Marijan Gubina i bloger Krule.

Vođa braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški rekao je kako će o svemu što je bilo na misterioznom sastanku s premijerom Zoranom Milanovićem govoriti u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Ponovio je kako je upravo premijer tražio da o tom sastanku ne govore u javnosti. Izjavu Predraga Matića koji je kazao da Glogoški ima primanja od 25 tisuća kuna je dematnirao te dodao kako bi bilo vrijeme da ministar objavi kolika su njegova primanja.

Matić je za Novi list rekao da Glogoški ima mirovinu 12 tisuća kuna, invalidninu 3800 kn, poseban dodatak od 1100 kn te naknadu za tuđu njegu i pomoć oko 3800 kuna. Njegova supruga dobiva još četiri tisuće kuna mjesečno plus socijalno i mirovinsko.

Na pitanje bi li bili zadovoljni da ministar branitelja bude Ante Kotromanović kazao je kako ga je Kotromanović u jednom razgovoru upitao “do kad mislite da bi Ministarstvo branitelja trebalo postojati”.

Sudac Mislav Kolakušić rekao je da svee što se htjelo oteti od hrvatskog naroda je oteto. “Sve predstečajne nagodbe su postale pravomoćne i sada se tu ništa ne može”, kazao je Kolakušić.
Dodao je kako je još uvijek ostalo tajno koliko je u proračun uplaćeno na ime predstečajnih nagodbi. “Zakon o trgovačkim društvima i Ovršni zakon su napisani za točno određene ljude. Do sada sam mislio da se radi o neznanju, a sada više ne”, rekao je te dodao kako ‘svi znaju koliko je odvjetnika i javnih bilježnika do sada zaradilo na tome’.