Sudarili se gliser i turistički brod, troje ozlijeđenih

Vijesti 22. lip 201721:05 > 21:09
Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon sudara s turističkim brodom, gliser bez vozača punom se brzinom nasukao na plažu punu kupača kod hotela Omorika u neposrednoj blizini Crikvenice. Tri su osobe ozlijeđene.

Do nasukavanja je došlo nakon sudara glisera i putničkog broda, tijekom kojeg je vozač glisera ispao. Prema prvim informacijama tri su osobe ozlijeđene. Navodno su dvije osobe ozlijeđene na plaži, a jedna je osoba ozlijeđena na gliseru, javlja Dnevnik.hr.

Na gliseru je bio jedan čovjek koji je ispao iz njega nakon što je prvo udario u brod, piše 24sata. Svjedoci kažu kako je motor još uvijek radio udaljen svega jedan metar od djevojke na plaži. Djevojci i njezinoj majci od šoka je bila pružena hitna liječnička pomoć.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kažu da će se uskoro oglasiti priopćenjem, a Davor Radas, glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kazao je zasad, kako javlja dnevnik.hr:  “Oko 18 sati smo dobili informaciju da se dogodila teža pomorska nesreća u crikveničkom akvatoriju, konkretno ispred hotela Omorika, gdje se dogodio sudar glisera hrvatske zastave s manjom jedirilicom. Odmah po dojavi, na poziciju nesreće isplovili su službenici Lučke kapetanije Rijeka koji su započeli očevid, u suradnji s pomorskom policijom. Pozvani su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, s obzirom da je trebalo zaustaviti eventualno onečišćenje mora ili morskog okoliša.

Prema zasad prikupljenim podacima utvrđeno je da je uslijed sudara ovih dviju brodica gliser udario u pramac manje jedrilice pri čemu su iz glisera ispale osobe. Mi zasad nemamo točan broj, a među njima je vjerojatno bio i voditelj brodice, s obzirom da je gliser odmah nakon sudara prema iskazima svjedoka nastavio plovidbu bez nadzora te se nedugo potom nasukao na plaži ispred crikveničkog hotela Omorike. Srećom, pri toj njegovoj nekontroliranoj plovidbi nije nitko nastradao od kupača iako ih je bilo u tom perimetru.

Zasad imam informaciju da je ozlijeđena jedna ženska osoba, čije ozljede srećom nisu opasne po život i ona je odmah prevezena kolima hitne pomoći u riječki KBC. Također, imam informaciju da su iz mora spašene još tri osobe, a zasad nemam informaciju jesu li ozlijeđene, vjerojatno nisu. One su zbrinute sukladno propisima i čim bude moguće dat će izjavu u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.