"Fantomskim" potpisom preuzeo dužnost šefa Vrhovnog suda

Vijesti 20. srp 201719:12 > 19:21
Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom ceremonije prisege na dužnost predsjednika Vrhovnog suda Đuro Sessa morao je i staviti svoj poptis na dokument, no nalivpero mu je otkazalo poslušnost.

Nalivpero jednostavno nije pustilo tintu, a iako je Sessa gestikulirao da ne piše pa onda još par puta pokušao natjerati ga proradi, ali bezuspješno on je ipak odlučio staviti svoj potpis.

Đuro Sessa ispisao je svoje ime i prezime, a premda na papiru nije ostalo ništa, on je zaklopio dokument, ustao i nastavio s ceremonijom, a neobičan trenutak zabilježile su kamere Nove TV, piše dnevnik.hr.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao mu je na novoj dužnosti, naime, predsjednik Vrhovnog suda po položaju je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP), a prisezi su nazočili i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te potpredsjednici Sabora Furio Radin i Siniša Hajdaš Dončić, kao i članovi DIP-a.

“Nadam se da ću dužnost predsjednika DIP-a, koje smatram vrlo važnim tijelom u demokratskom sustavu Hrvatske, voditi na način da će ono i dalje biti perjanica neovisnih tijela u Hrvatskoj i osiguravati da se demokratski poredak razvija i bude na diku cijelom svijetu”, kazao je Sessa u obraćanju nakon prisege.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.