Poginuo liječnik Stipić: 'Tolike je živote spasio'

Vijesti 23. kol 201707:29 > 07:37
Robert Anic/PIXSELL

Dr. Stipić vraćao se s posla autocestom Zagreb – Macelj kada je pri pretjecanju izgubio nadzor i sletio u odvodni kanal

‘Koji god superlativ da napišete za njega, bit će premalo’ – govori dr. Zoran Bahtijarević. Ravnatelj Klinike za dječje bolesti od studentskih je dana prijatelj dr. Hrvoja Stipića koji je poginuo u ponedjeljak vraćajući se s posla iz Specijalne bolnice Magdalena na autocesti Zagreb – Macelj kod Stubičke Slatine.

Policijskim je očevidom utvrđeno da je 52-godišnji kardiolog pri pretjecanju izgubio nadzor nad automobilom koji je sletio u odvodni kanal, a on je na mjestu ostao mrtav.– Došao je svjež s odmora, pun elana, ujutro smo se kao i uvijek sastali i evo… masu života je spasio, a ovdje je izgubio svoj život – govori prof.dr.sc. Mihajlo Šesto, ravnatelj Magdalene, opisujući doktora Stipića kao vrhunskog kardiologa i velikog čovjeka kojeg su pacijenti jako voljeli i cijenili.

– Veliki stručnjak i još veći čovjek. Njegova obitelj, ali i hrvatska medicina i svi mi smo izgubili jako puno, tek ćemo shvatiti kakvog smo čovjeka izgubili. Unatoč svojoj iznimnoj stručnosti, on je ostao skroman, miran i normalan. Ma, što je bio veći, Hrvoje je bio jednostavniji i tako topao da svi mi od njega možemo naučiti kako biti čovjek. Liječio mi je i majku i oca i ne mogu ni izreći koliko mi je teško. Moram samo ponoviti da je to bio čovjek bez premca – iznimno tužan i kroz suze opisao je gubitak prijatelja ovaj cijenjeni liječnik, piše Večernji list.