SDP-ovac brani predsjednicu zbog ove fotografije

Vijesti 31. kol 201712:28 > 12:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin komentirao je kritike koje su se na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pojavile u nekim medijima i na društvenim mrežama, sve zbog fotografije snimljene na Kornatu tijekom obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije.

‘Kao načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a moram reagirati na medijske kritike posjeta predsjednice RH mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu na temelju jedne fotografije koja nije i ne može biti mjerodavna cjelodnevnom obilježavanju 10. obljetnice stradavanja vatrogasaca. Kako sam i sam jučer sudjelovao na komemoraciji, želim naglasiti da je gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prvi predsjednik države koja je posjetila mjesto stradavanja te zajedno sa roditeljima, prijateljima i rodbinom odala počast preminulim vatrogascima s pijetetom i poštovanjem.

Ne ulazeći u politički kontekst rada predsjednice RH te na prvo mjesto stavljajući traženje istine i obilježavanje ove tragedije i kao čovjek koji je od početka uključen u događaje oko tog nesretnog dana, smatram da nije potrebno kritiziranjem jedne usputne fotografije zasjenjivati značenje ove komemoracije i predsjedničinog posjeta’, napisao je na Facebooku Ivan Klarin uz fotografiju agencije Pixsell.

Kako doznaje Šibenik.in od kolega fotoreportera, fotografija je snimljena kad je predsjednica sišla s padina otoka do mjesta na obali gdje se trebala ukrcati u brod, a gdje ju je dočekalo mnoštvo ljudi koji su se htjeli fotografirati s njom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.