'Bernardić će preživjeti Konvenciju samo ako ranije ode sam'

Vijesti 20. ruj 201721:11 > 21:19
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin nazvao je jadnim i žalosnim način na koji je predsjednik stranke Davor Bernardić u utorak na sjednici Kluba zastupnika komunicirao s SDP-ovcima, a prema pisanju medija tada spomenuo i njega osobno, izjavio je u srijedu navečer.

“To što je na takav način poručio zastupnicima da, ako im se ne sviđa, mogu otići, a posebno zato što je u takav kontekst stavio i moje ime, bilo je od Bernardića jadno i žalosno. Predsjednik SDP-a ne govori tako, predsjednik SDP-a tako se ne ponaša, i to su bile izjave koje više priliče HDZ-ovom Milijanu Vasi Brkiću koji je nedavno u jednom drugom kontekstu poručio onima kojima se ovdje ne sviđa da odu nekamo drugdje”,  kaže Klarin za ŠibenikIN.

 Uvjeren je da Davor Bernardić uskoro više neće voditi SDP.

“Na izvještajnoj konvenciji koja mora biti do kraja godine, bez obzira što ona nije izborna, osjećam da će delegati SDP- zatražiti ostavku sadašnjeg predsjednika stranke, a to se neće dogoditi jedino ako Bernardić prije konvencije odstupi sam”, kaže zastupnik SDP-a kojem za 10 dana na vlastiti zahtjev prestaje mandat u Saboru pa će od listopada imati više vremena za posao načelnika Općine Tisno.

Da je u stranci drukčija situacija, vjerojatno bi ostao u Hrvatskom saboru, dodao je.

“Stanje u stranci je kaotično i umjesto da se bavimo problemima koji potresaju ovo društvo, mi smo postalo nebitni i nečujni i to je najveći problem SDP-a koji nam se mogao dogoditi. Podsjetit ću da sam isto to rekao i u trenutku kad sam podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije, a učinio sam to čim je Bernardić izabran za predsjednika stranke govori Klarin.

Čim je izabran, Bernardić je nametnuo svoje ljude u Predsjedništvo i u Glavni odbor i to posebno ljude iz Šibensko-kninske županije koje kontrolira, nastavio je zastupnik koji odlazi iz Sabora 30. rujna.

“Kao predsjednik županijske organizacije koji je u dva navrata bio i koordinator stranke u 9. izbornoj jedinici, bilo mi je dobro poznato o kakvim je ljudima riječ i da je Bernardić tada na svoje šalabahtere stavio najveće neradnike iz moje županije i cijele izborne jedinice, a ja na to nisam pristajao jer s takvim ljudima niti želim, niti mogu raditi”, izjavio je večeras Klarin.

Iako njegov glavni motiv za odlazak iz Sabora jest bio ‘zamor materijala’ jer, kako kaže, bilo mu je dosta šest godina putovati svaki tjedan na relaciji Tisno-Zagreb, toj je odluci kumovalo i stanje u SDP-u.

“Sada to mogu prvi put javno reći, otišao sam i zbog svoje mentalne higijene jer više nisam mogao gledati neke ljude u našem Klubu zastupnika. Uostalom, mislim da je cijeloj Hrvatskoj nakon jučerašnje sjednice jasno o čemu govorim!”

Ipak, Klarin kaže da je optimist jer nevera u stranci neće vječno trajati.

“SDP je jaka stranka i Hrvatskoj nikad nije bila potrebnija kao u ovim opasnim vremenima kada se nasrće na demokratske vrijednosti, na prava manjina, i zato sam uvjeren da ćemo vrlo brzo promijeniti nesposobno rukovodstvo i vratiti se u konkurenciju za preuzimanje vlasti u Hrvatskoj, sve kako bi je vratili u europske civilizacijske okvire kojima i pripada. Vjerujem u sve naše članice i članove i mislim da će ova ružna epizoda uskoro završiti”, zaključuje Ivan Klarin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.