Što kažu "dečki sa Sljemena" – kad ćemo na skijanje?

Vijesti 13. stu 201718:09 > 18:19
Skijalište Sljeme/Facebook

Na Sljemenu je jutros pao prvi ovosezonski snijeg, a mnogima su odmah na pamet pale snježne radosti - skijanje, sanjkanje, grudanje ... Pitanje je samo: Kad krećemo?

“Sinoć su na Sljemenu počele padati prve pahulje. U sedam sati ujutro DHMZ je izmjerio četiri centimetra snijega dok ga je kroz dan na nekim mjestima palo i do 10 centimetara. Međutim, još jučer smo mjerili “visoke” temperature i zemlja je pretopla. Molimo vas da shvatite da spomenutih 10 centimetara snijega nije dovoljno kako bismo otvorili skijaške staze”, poručili su iz Skijališta Sljeme.

Skijalište Sljeme/Facebook
Skijalište Sljeme/Facebook
Skijalište Sljeme/Facebook
Skijalište Sljeme/Facebook

Kada će biti? “Ovisi o vremenu. Znamo da ste nestrpljivi, baš kao i mi, no na prirodu ne možemo utjecati. Dajemo svake sezone sve od sebe kako bismo vam omogućili što bolje pripremljene staze i što kvalitetniji snijeg, no veliku ulogu u svemu imaju temperature o kojima ovisi rad topova za umjetno zasnježenje staza. Stoga preporučamo da redovito pratite vremensku prognozu. Nakon dva tjedna uzastopnog minusa, slobodno nas pitajte gdje smo stigli s poslom i kada ćemo otvoriti, no isto tako ćete uvijek na vrijeme sve informacije moći pročitati na našoj web ili Facebook stranici”, poručili su “dečki sa Sljemena”.

Ali ne očajavajte, kažu: “Slobodno dođite na grudanje i sanjkanje koje je dozvoljeno u dnu Činovničke livade”.