N1 u Haagu: Obje strane imaju velika očekivanja

Vijesti 03. velj 201508:26 > 08:27
N1

Ekipa N1 televizije nalazi se u Haagu uoči izricanja presude u međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid. Izricanje presude pratite UŽIVO na N1 televiziji i na našem portalu u specijalnoj emisiji od 10 do 12 sati.

Kako je iz Haaga izvijestila naša reporterka Vanja Kranic, u zgradu Suda polako pristižu delegacije hrvatskog i srpskog pravnog tima. Presuda je već napisana – 17 sudaca nakon mjesec dana usmene rasprave donijeli su svoju odluku te će je pročitati u 10 sati, na engleskom i francuskom jeziku.

Naša reporterka javlja kako će izricanje presude trajati najmanje sat vremena.

Očekivanja obiju strana prilično su visoka. Oba tima očekuju da će njihove tužbe biti usvojene, a protutužbe odbijene.

Pravni timovi cijelo vrijeme naglašavaju da će presuda utvrditi povijesne činjenice. “Treba podsjetiti da se ne tako davno razmatralo o povlačenju tužbi, što se na kraju ipak nije dogodilo. Ova priča, nakon 15 godina, napokon bi trebala dobiti svoj kraj. Potrošeno je oko 28 milijuna kuna, a na cijelom procesu radilo je šest Vlada”, javila je iz Haaga reporterka N1 Vanja Kranic.

Izricanje presude pratite UŽIVO na N1 televiziji i na našem portalu u specijalnoj emisiji od 10 do 12 sati. Javljanje uživo naše reporterke Vanje Kranic pogledajte u prilogu: