Hoće li biti rukometa u Areni? Računi su plaćeni

Vijesti 10. sij 201806:51 > 06:54
ATTILA KISBENEDEK / AFP

Tri dana prije početka Europskog rukometnog prvenstva, tvrtka Ingra - koja je gradila zagrebačku Arenu i njezin je vlasnik - zaprijetila je zatvaranjem te dvorane zbog, navodnih, neraščišćenih računa oko najamnine, koju su trebali plaćati Grad Zagreb i Vlada. Sinoć iz Hrvatskog rukometnog saveza i Grada poručuju - utakmice će se igrati.

Iako se sinoć pojavila informacija da će Ingra zaključati zagrebačku Arenu i da se u njoj neće igrati utakmice Europskog rukometnog prvenstva, gradonačelnik Bandić spušta loptu na zemlju.

“Holding je sve platio, nema dugova. Indeksacija je osam mjeseci na djelu, zatraženo je mišljenje Pravnog fakulteta – mislim da je sada to pri kraju”, kazao je Bandić koji je građanima poručio da kupe kartu za utakmice i u Splitu i u Zagrebu jer će Hrvatska u finale.

Kako HTV doznaje, Vlada je sve svoje obveze podmirila sa zadnjim danima prošle godine i zato nema razloga da se utakmice ne igraju u Areni.

Iz Ingre sinoć nisu htjeli davati izjave. Poručuju – o svemu će se oglasiti u srijedu.

Informacijom o mogućem zatvaranju Arene – u Hrvatskom rukometnom savezu ostali su iznenađeni. Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a samo je kazao kako mu je teško shvatiti da se sve ovo događa nekoliko dana prije početka prvenstva.