Ekstremna promjena vremena

Vijesti 15. ožu 201809:44 > 09:47
Ilustracija

Za ovo doba godine, pred nama je vrlo ekstremna promjena vremena

Situacija na poplavom ugroženim područjima i dalje je teška. Izvanredne mjere obrane od poplava na snazi su i dalje u Jasenovcu, Kostajnici, kao i na postaji Farkašić. Porastu vodostaja doprinosi otapanje snijega, i oborina, kako kod nas, tako i u susjednim zemljema, gdje će prema kraju tjedna biti sve kišovitije.

Intenziviranje oborine

Danas, prema večeri, oborina će se intenzivirati, tako da će sutra biti uglavnom oblačno i kišovito. Ipak, ono jače pogršanje sprema nam se u subotu, i najavit će ga sve jači vjetar južnog smjera, zbog kojeg je i dalje iznadprosječno toplo. Topao zrak s naših prostora “izgurat” će onaj hladni, sa sjevera i sjeveroistoka Europe, u danima vikenda, i osjetno će zahladnjeti, i za 20-ak stupnjeva.

Povratak zime

Dojmu prave zime, iako smo klimatološki u proljeću, doprinijet će i snijeg, kojeg će biti već u subotu ujutro, u gorju, prema kraju dana, i u nizinama sjeverozapadne unutrašnjosti, dakle, i na širem zagrebačkom području.

U ostatku vikenda, i početkom novog tjedna, zabijelit će se sjeverni i dio srednjeg Jadrana, unutrašnjost Dalmacije, gotovo svi kopneni predjeli. Za ovo doba godine, bit će to vrlo ekstremna promjena vremena.

Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr
Meteo.hr