Bivši napadač na Luku Ritza osuđen zbog paljenja kontejnera

Vijesti 16. velj 201520:10 > 20:16
N1

Općinski kazneni sud u Zagrebu u ponedjeljak je osudio dvojicu mladića jer su u prosincu prošle godine palili kontejnere i glomazni otpad po Zagrebu. Jedan od osuđenih je i bivši napadač na tragično preminulog Luku Ritza.

23-godišnji K. M. osuđen je na godinu dana i osam mjeseci zatvora, a njegov 19-godišnji prijatelj V. M. dobio je godinu dana zatvora, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.

“Na vas nije nikako djelovala ranija osuđivanost. Imate malo godina i puno toga iza sebe. Sam sebi ste najveći neprijatelj”, rekao je sudac Općinskog kaznenog suda Rafael Krešić obraćajući se 23-godišnjem K. M.

Mladići su 11. prosinca u jednoj noći zapalili čak 11 kontejnera. Vatra se ubrzo proširila te je uništila obližnju fasadu stambene zgrade i nekoliko automobila. Na početku suđenja sve su priznali i sucu rekli kako im je žao što su to učinili.

K. M. je bio među napadačima na Luku Ritza

Osuđeni K. M. bio je među napadačima koji su 2008.godine na autobusnoj stanici kraj Bundeka napali i pretukli Luku Ritza i njegovog prijatelja.

Jedan od napadača tada je nesretnog Luku udario nogom u glavu. Iako je pušten iz bolnice deset dana nakon napada pozlilo mu je u kupaonici stana. Ubrzo je preminuo od izljeva krvi u mozak.

V. M. je nakon suđenja pušten na slobodu, a K. M je odveden u istražni zatvor u Remetincu gdje će čekati pravomoćnost presude.