Plenković: Odnosi s predsjednicom su odlični

Vijesti 17. lip 201818:21 > 18:25
N1

Premijer Andrej Plenković na zagrebačkom Jarunu, gdje se obilježava obljetnica osnutka HDZ-a, komentirao je akutualna politička događanja.

Na zagrebačkom Jarunu, u prostorijama NK Jarun, HDZ danas obilježava 29. obljetnicu osnutka. Prije točno 29 godina, na tom se mjestu održala Osnivačka skupština HDZ-a u prisutnosti 48 osnivača, za predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman. 

Plenković kaže da je zadovoljan stanjem u stranci.

“Jako sam zadovoljan što se tiče HDZ-a, stabilna većina, imamo glavnog tajnika…Idemo dalje baviti se važnim temama”, kazao je.

Na pitanje je li se vidio s predsjednicom, Plenković je izjavio: “Vidjeli smo se, čini mi se u četvrtak.”

Na pitanje jesu li održali sastanak, kratko je odgovorio: “Čut ćemo se idući tjedan.”

Premijer nije dao konkretan odgovor je li imao vremena proučiti demografske mjere koje je prošli tjedan javnosti iznijela predsjednica Grabar Kitarović.

“Razgovarat ćemo, razgovarat ćemo o svim temama”, bio je njegov odgovor.

Na novinarsku konstataciju da su mišljenja mnogih kako odnosi Pantovčaka i Banskih dvora nikada nisu bili lošiji, Plenković kratko poručuje: “Odnosi su odlični”.

“Pitajte njih, čekaju me na nogometu”, dodao je Plenković i otišao igrati nogomet.

O nagodbi u Agrokoru je kazao: “Nadam se da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi. Nakon toga očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcionirane kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom”, rekao je Plenković novinarima nakon svečanosti na Jarunu, upitan kakva su njegova očekivanja vezana uz odluku Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora koje bi u utorak trebalo glasovati o nagodbi i hoće li nagodba biti sklopljena.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.