"Ne smijemo mlade obrazovati i onda ih pustiti da odu van"

Vijesti 28. lip 201812:22 > 12:34
N1

Svečanosti dodjele "Oskara znanja" prisustvuje i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja se obratila nagrađenim učenicima.

Svečana ceremonija uručenja Oskara znanja 2018. učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju održava se u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Svečanosti dodjele prisustvuje i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja se obratila nagrađenim učenicima.

“Obrazovani mladi naš su kapital, ne smijemo ih obrazovati, a onda pustiti da odu van”, kazala je predsjednica.

“Obrazovna reforma mora uključiti suvremeni način učenja, učenja za život, a ne za ocjenu.
Samo ćemo tako dobiti mlade ljude koji spremno dočekuju promjene”, istaknula je.

“Drage Oskarovke i Oskarovci, vi ste svojim uspjesima, na kojima vam još jednom čestitam, već zakoračili na stazu osobnog uspjeha. Vjerujem kako će vaše daljnje školovanje biti i dalje uspješno, ispunjeno novim natjecanjem u izvrsnosti. Antička misao kaže da učenje nije ulijevanje tvari u posudu već rasplamsavanje žara. I zato vam svima želim da vas toplina koju daje samostalnost i snaga znanja koju ste stekli grije cijeloga života. Želim vam puno uspjeha”, kazala je nagrađenim učenicima Grabar Kitarović.

Na svečanoj dodijeli Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima sudjeluje i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.