Rossanda traži što hitnije imenovanje novog NO-a Uljanika

Vijesti 28. kol 201811:37 > 11:42
N1

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda, koji je ranije dao je svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru društva, sada se oglasio priopćenjem.

“Iako sam svoj mandat dao na raspolaganje NO-u društva ULJANIK d.d. ne želeći dovesti sustav u blokadu, opetovano molim i pozivam velike i male dioničare Uljanika da u što kraćem roku predlože imena novog NO-a društva ULJANIK d.d. kako bi se što hitnije mogla sazvati Glavna skupština društva ULJANIK d.d.. 

Kao ovlaštena osoba, smatram svojom obavezom što hitnije sazvati novu skupštinu društva koja mora odrediti o daljem tijeku dokapitalizacije i izbora članova NO-a.

Nažalost, za skupštinu koja je sazvana za 31. 8. 2018. nije se prijavio zakonom i Statutom Društva minimalno potreban broj dioničara. 

Kako je javnosti poznato kroz službeni i javni poziv, za tu su skupštinu, očekujući veliki broj dioničara, a posebno veliki broj malih dioničara, Uprava i NO pripremili održavanje u dvorani Doma hrvatskih branitelja, no Društvu nije pristigao minimalno potreban broj prijava.

Stoga još jedanput pozivam sve dioničare da predlože imena za novi NO. Bez tog konkretnog prijedloga, o kojem će se kasnije raspravljati na samoj skupštini, nije moguće u dnevni red uvrstiti ovu važnu točku Skupštine”, napisao je Rossanda u priopćenju. 

Podsjetimo, Rossanda je mandat na raspolaganje dao “iz odgovornosti prema Uljaniku u kojemu radi od studentskih dana”.

Radnici Uljanika štrajkaju zbog neisplate plaća za srpanj, a u ponedjeljak su prosvjedovali i pred zgradom Vlade u Zagrebu. Predstavnici sindikata dogovorili su premijerom i ministrima da će se novac za plaće naći u dogovoru s komercijalnim bankamam, ali dugoročnog rješenja za brodogradilišta Uljanik i 3. maj nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.