'Jamstveni fond ne bi ništa riješio u ovom trenutku'

Vijesti 12. ruj 201810:42 > 12:07
N1

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je zahtjev Uljanika i 3. maja za sto milijuna eura kako bi se mogla nastaviti proizvodnja.

VEZANE VIJESTI

 “Kao ministar financija gledam cjelokupnu sliku ne možemo zanemariti odgovornost Vlade i mene kao ministra financija da vodimo brigu o utjecaju na javne financije, na sve ono što kao porezni obveznici uplaćujemo u proračun i na kraju to i je moja glavna odgovornost”, rekao je Marić. 

Komentirao je i zahtjeve za osnivanjem jamstvenog fonda.

“Ja bih ovako rekao, nemojmo skretat’ temu. Jamstveni fond je tema koja ne bi ništa riješila u ovom trenutku, pogledajmo 2014., 2015. zadnje dvije godine. Država nije nikad odbila bilo kakav posao koji su brodogradilišta ugovorila, bilo da je riječ o avansnim čimbenim jamstvima ili financijskim. Što bi jamstveni fond riješio…Na kraju je pitanje stvara li djelatnost vrijednost, može li otplaćivati sve te kredite”, poručio je Marić.

Kaže da se on i ministar Horvat ne razmimoilaze u stavovima te da će vlada o svemu zauzeti jedinstveni stav. Komentirao je i zdravstvenu reformu.

Stoji li još da se pitanja trebaju rješavati i na rashodovnoj strani?

“Ja i dalje stojim pri tome. Porezna reforma jako je usko vezana. Ja sam na sastaku s HUP-om i Hrvatskom gospodarskom komorom rekao, bilo je dvjestotinjak ljudi prisutno, sam sam tad rekao – Moj posao bi bio puno lakši da smo predložili samo ukidanje dva doprinosa i ništa za zdravstvo. Mi ćemo dio srestava prebaciti u zdravstvo kako bi se osnažila prihodovna strana…” poručio je Marić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.