Zbog nesreće otežan promet na autocesti A2 kod Jankomira

Vijesti 09. lis 201807:32 > 07:37
N1

Zbog prometne nesreće između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba kod mosta Sava, promet teče otežano uz povremene prekide, zbog prometne nesreće u zoni radova, javlja HAK.

Između čvorova Ivanja Reka i Kosnica u smjeru zapada vozi se u koloni dugoj oko 1 km, zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova kod mosta Sava (dvosmjeran promet).

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Dalmaciji i na mjestima pod maglom. Mogući su odroni. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magla smanjuje vidljivost i na dionicama autocesta:

A2 Zagreb-Macelj;
A3 između Bregane i Jankomira te Križa i Lipovca;
A4 između Goričana i Varaždina;
A5 na dionici Đakovo-Sredanci;
A6 Kikovica-Bosiljevo 2;
A11 između čvorova Jakuševec i Lekenik.
Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa HAK vozače moli za strpljenje i upozorava ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u Lozici promet teče naizmjence jednim trakom, uz semafore, zbog radova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.