"Kao građanin Zagreba, sramim se gradonačelnika Bandića"

Vijesti 19. lis 201817:27 > 17:36
N1

HNS-ov zastupnik u zagrebačkoj skupštini Tomislav Stojak osvrnuo se na najnoviji performans Milana Bandića s košenjem trave pred Meštrovićevim paviljonom. Osvrnuo se na neprovomoćnu oslobađajuću presudu gradonačelniku i prelazak Marije Puh iz HNS-ovog kluba u klub Milana Bandića u Saboru.

VEZANE VIJESTI

“To Zagreb nije zaslužio, kao jedan pristojni grad, ovakav cirkus u režiji Milana Bandića. Iskreno se nadam, uvjeren sam da će kad tad, vrlo brzo, doći kraj ovakvom ponašanju gradonačelnika”, rekao je Stojak dodavši da Bandićevi istupi izazivaju zgražanje civilizirane javnosti. 

Kaže da gradonačelnik poručuje da može raditi što hoće, ali da mu to neće još dugo uspijevati. 

Stojak nema problema s komentiranjem nepravomoćne oslobađajuće presude za Bandića u slučaju “Štandovi”. 

” Ja se kao građanin Zagreba sramim gradonačelnika zbog svega što je izneseno u postupku. Imam pravo reći da se sramim, ono što smo mogli čuti u tim snimka,a koje su obznanjene na sudu, to govori o slici kakav gradonačelnik Zagreba ne smije biti”,rekao je Stojak.

Kaže da nema nikakvog opravdanog političkog razloga za prelazak Marije Puh iz HNS-a u klub Milana Bandića.

“Ja kolegicu Puh poznajem dugi niz godina, imao sam vrlo visoko mišljenje o njoj. Strašno me neugodno iznenadilo ovo što je napravila. Ne postoji niti jedan racionalni politički razlog za odlazak Marije Puh iz HNS-a, sjajno smo surađivali, išli na prosvjede za ratifikaciju Istanbulske konvencije. To da li je otišla Bandiću ili negdje drugo, meni je nebitno. Snosit će političke posljedice za to što je napravila”, poručio je Stojak.

Dodaje da ne zna koji su motivi Marije Puh i ne vjeruje u njene tvrdnje da je to napravila jer  želi raditi za Zagorje. Podsjeća da su po prvi puta, od kad je HNS u Vladi, izdvojena proračunska sredstva za saniranje klizišta, koja su veliki problem u Zagorju. 

Stojak kaže i da nije zadovoljan što je njegova stranka na nacionalnoj razini u vladajućoj koaliciji zajedno s Milanom Bandićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.