Svetina o dolasku na čelo ZNS-a: To je apsolutno opadanje Mamićeve moći

Vijesti 18. pro 201818:04 > 18:14
N1

Tomislav Svetina, novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza gostovao je u Newsroomu.

Do početka studenog Svetina je bio kadnidat Dinama, nakon što su ga razriješili dužnosti ostao je bez podrške Modrih.

“Ja sam ostao bez potpore Dinama unatoč garancijama i obećanjima da ta potpora neće izostati, bez obzira što više neću biti u Dinamu. Zašto? To morate pitati ljude u Dinamu, nisam dobio bilo kakvo objašnjenje, kamoli suvislo, zašto je došlo do mog razrješenja. Nakon toga su mi pristupili ljudi iz izvršnog odbora ZNS i pitali me želim li ostati kandidat… U tzv. izbornoj kampanji razgovarao sam sa svim klubovima unutar ZNS-a… U privatnoj kalkulaciji sam rekao da ću imati 370 glasova, imao sam 363. Zahvaljujem svim tim ljudima koji su mi pomagali i pokazali da se ljudima može vjerovati. Ostali su čvrstog stava bez obzira na velike pritiske s protivne strane. Oni vraćaju vjeru, ne samo u nogomet, nego u ljude uopće”, rekao je Svetina.

Najavio je da će se u njegovom mandatu ravnomjernije i transparentije raspolagati novcem, pogotovo u slučaju klubova u istoj kategoriji, najavio je i otvaranje prema medijima, društvenim mrežama te da će raditi na jačanju futsal i ženskih nogometnih klubova. 

“Mi smo birali između dva programa, jedan koji je govorio da će sve biti kako je bilo, ZNS je Mercedes, ne treba ništa mijenjati, a ja sam se zalagao za promjene”, poručio je. 

Rekao je da mu Zdravko Mamić nije čestitao te da njegov izbor znači “apsolutno opadanje Mamićeve moći” u zagrebačkom i hrvatskom nogometu. 

Ipak, Svetina hvali Dinamo i poručuje – Dinamo će uvijek biti najbolji zagrebački i hrvatski klub, najbolje organiziran. 

Svetina kaže da njegov dolazak na čelo zagrebačkog nogometnog kluba nije samo stepenica prema preuzimanju krovnog saveza HNS-a.

“To se često postavljalo kao teza, da je ovo borba za HNS. Ne, ovo je borba za promjene u ZNS-u. Mislim da će se zaista i drugačije disati unutar ZNS-a. I do sad je bio vrlo kvalitetan i jedan od najbolje organiziranih saveza. Nema potrebe da idem u HNS jer sam ja potpredsjednik HNS-a. Koncentrirao sam se na probleme ZNS-a i mislim da smo na programu, a ne na pritiscima, dobili ove izbore”, rekao je Svetina. 

Komentirao je i aferu SMS i Dinamovo financiranje uhićenika Franje Varge. “Mislim da je i Zdravko svjestan da je krivo postupio.. Ne znam tko je točno u Dinamu uplatio novac Vargi”, rekao je. 

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.