Kuščević o propaloj nabavi zrakoplova: To je dobra škola za budući natječaj

Vijesti 14. sij 201912:07 > 12:19
N1

Uoči sjednice Vlade na kojoj će se donijeti odluka o poništenju natječaja za nabavu vojnih zrakoplova, ministar uprave Lovro Kuščević poručio je da će to biti dobra škola za budući natječaj.

VEZANE VIJESTI

“Stav Vlade je jasan, u našu obrambenu strategiju je ušla nabava aviona, to je jedan od naših durogročnih ciljeva i to će Vlada ispuniti… Opreza nikad dosta, danas smo to vidjeli. To je dobra škola za budući natječaj”, rekao je Kuščević.

Istaknuo je da podržava odluku ministra Krstičevića i Vlade o poništenju natječaja i kretanja u novu nabavu.

Odgovorio je na pitanje novinara o bujanju saborskog kluba Milana Bandića i mogućem utjecaju na HDZ-ovu većinu u Saboru. 

“HDZ ima stabilnu većinu, ne znači da su svi koji su prešli u klub Milana Bnadića automatski dio koalicije. Što se tiče prelazaka, ne vidim krimen u činjenici da netko promijeni saborski klub, ako je prelazak utemeljen na nečemu što i nije u skladu sa zakonom, neka USKOK to istraži i neka se odgovarajuće sankcionira… Nitko nije prešao u HDZ, naš klub, imamo stabilnu većinu i takvi prelasci ne utječu na HDZ”, poručio je, dodavši da će Vlada podržavati kvalitetne projekte Grada Zagreba te da će saborski zastupnici podržavati kvalitetne projekte Vlade. 

Ministar se osvrnuo i na najavljenju konferenciju za medije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave na kojoj bi trebao pričati o prisutnosti velikosrpske politike. 

“U Vladi RH ne postoji nikakva politika, osim nacionalne hrvatske politike i brige za hrvatske građane. U Vukovaru treba smirivati tenzije, zna se tko je bio agresor, a tko je branio Vukovar i domovinu. Treba raditi na tome da se u Vukovar i Hrvatska razvijaju na dobrim međuljudskim odnosima”, rekao je ministar Kuščević.

Još jednom je naglasio da je pojavljivanje našeg veleposlanika u Banjoj Luci na dan kada se slavila obljetnica Republike Srpske bilo neprimjereno, ali obio je komentirati pojavljivanje predsjendika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

“Pojavljivanje našeg veleposlanika nije bilo primjerino- Što se tiče politike HDZ BiH oni su samostalna stranka, ne bih komentirao. Podržavamo HDZ BiH jer znamo da brine o interesima hrvatskog naroda. Da procjenjujem je li konkretan potez dobar ili ne, ne bih”, zaključio je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.