USKOK-ov tužitelj zadovoljan presudom Dolačkom, ali žalit će se na visinu kazne

Vijesti 05. velj 201914:58 > 15:11
Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je Željko Dolački nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, zamjenik ravnateljice USKOK-a Slobodan Šašić kazao je da su zadovoljni presudom, ali su očekivali nešto višu kaznu te će se žaliti.

Podsjetimo, suspendirani policijski načelnik Željko Dolački u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog optužbi da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura. 

VEZANA VIJEST

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Slobodan Šašić kazao je da su zadovoljni izrečenom kaznom, ali, kako je naveo, s obzirom na značaj kaznenog djela, onog tko ga je počinio i način na koji je počinjen, očekivao je nešto višu kaznu.

Šašić je najavio da će se na kaznu – najvjerojatnije žaliti.

Privođenje Dolačkog u pritvor je, pojasnio je Šašić, u nadležnosti suda i policije.

Ne vjeruje da je Dolački u bijegu.

“Ne mislim da je on u bijegu, jer je vrlo neugodno u sudnici dobivati lisice na ruke.”

Podsjetimo, Suđenje Dolačkom prošlog tjedna, nakon što su ispitani posljednji svjedoci, dovršeno završnim riječima tužiteljstva i obrane.

Uskokov tužitelj Slobodan Šašić u svom je završnom govoru kazao da je tijekom suđenja neosporno dokazano da je Dolački počinio nedjelo koje mu se stavlja na teret.

“Dolački je izigrao povjerenje građana koji su mu dali povjerenje kao voditelju odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta, osobito stoga što kazneno djelo nije počinio na mah te stoga što je ono počinjeno u samom središtu zagrebačke policije. Time je nanio štetu i sramotu i kolegama policajcima”, kazao je Šašić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram