"Uvjeren sam da Dolački nije u bijegu, nego je u šoku zbog presude"

Vijesti 07. velj 201912:54 > 13:00
N1

"Ne znam gdje je Željko Dolački", kazao je i danas odvjetnik Željka Dolačkog Veljko Miljević.

“Moje duboko uvjerenje je da Dolački nije u bijegu nego da je u šoku nakon presude i da se nalazi ako ne u samom Zagrebu, onda u široj okolici.

On ima veliki broj prijatelja, ali i protivnika. Koliko god ima šanse da ga netko skriva iz prijateljstva, postoji i želja mnogih da ga se nađe.

Volio bih da ga se ne nađe još par sati jer bi tako doprle do njega poruke njegovih prijatelja, odvjetnika, a to je da je ovo štetno”, rekao je odvjetnik Željka Dolačkog Veljko Miljević za N1.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, policija je raspisala tjeralicu za suspendiranim policijskim načelnikom Željkom Dolačkim nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura.

“Policija je zaprimila dovedbeni nalog suda i poduzima mjere i radnje izvršenja tog naloga”, kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Da je za Dolačkim raspisana tjeralica potvrdio je glasnogovornig Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

“Predsjednica Sudskog vijeća izdala je nalog za raspisivanje tjeralice po kojemu sada postupa policija. Istog trenutka informaciju imaju sve policijske postaje diljem Hrvatske. Njima je zadaća da ga nađu, liše slobode i dovedu u Zagreb”, rekao je Devčić.

Ukoliko policije ne nađe Dolačkog moguće je raspisati međunarodnu tjeralicu, pa i europski uhidbeni nalog.