Dolački se predao i otišao u Remetinec

Vijesti 07. velj 201917:18 > 08. velj 2019 06:48
Marko Prpic/PIXSELL

Željko Dolački, suspendirani policajac osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, stigao je sinoć nakon 22 sata u Remetinec.

Željko Dolački stigao je taksijem u Remetinec nešto iza 22 sata, potvrđeno je za N1 iz zatvora. Prilikom ulaska u zatvor nije davao izjave za medije.

Dolačkom slijedi klasična zatvorska procedura koja nakon zapisnika i prijema te uzimanja osobnih podataka uključuje i liječnički pregled, a zatim će Dolački biti podvrgnut daljnjoj proceduri.

Podsjetimo, potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Marko Prpic/PIXSELL

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama za njim je raspisana tjeralica.

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje iza rešetaka.

Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

Odvjetnik sve potvrdio za N1

Njegov odvjetnik ranije je rijekom dana rekao da ne vjeruje da je Dolački u bijegu.

“Oko 15 sati sam razgovarao s osobom od zajedničkog povjerenja. Ta osoba mi je prenijela da on želi moj savjet što da učini, da je voljan staviti se na raspolaganje pravosudnom sustavu i okončati ovu situaciju koja je bezrazložno i nastala. Ja sam rekao da mu savjetujem da to učini u što kraćem roku. On je izrazio želju da s jednim poznatim novinarom obavi kraći razgovor. Nakon toga se odmah javio. Podržao sam tu ideju, znam o kojim se osobama radi, to su respektabilni novinari koje poznajemo i osobe koje su vrijedne povjerenja. Uvjeren sam da će u skladu s tim i postupiti”, rekao je Miljević u telefonskom razgovoru za N1.

Na pitanje znači li to da se Dolački predaje već danas, odvjetnik kaže kako je takva njegova preporuka i dodaje: “Postoje velike šanse da se to danas ostvari.”

Koliko je ovaj potez naštetio poziciji Željka Dolačkog?

“Ja sam na to pitanje vrlo iscrpno odgovorio Tihomiru Ladišiću. Naravno da mu nije lako neočekivano stupiti u zatvor. Trebalo mu je vrijeme da dođe k sebi i to je razumljivo. Očekivao sam daleko više tolerancije koja je bila u drugim slučajevim, a koje ovdje uopće nije bilo. Ja znam da on osjeća tu opasnost od odlaska u zatvor, ali sam već jučer rekao da znam postupanja zatvorskih uprava i da mi se čini da sustav dobro djeluje”, zaključuje Miljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook| Instagram.