Taksist novinarki rekao da onima koji pišu protiv Hrvatske treba metak u čelo

Vijesti 11. ožu 201918:06 > 19:08
Ilustracija

Tek dan nakon sramotnog grafita 'smrt novinarima' koji je osvanuo kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama, novi slučaj sramotnog ponašanja prema novinarima dogodio se kolegici Jutarnjeg lista prilikom vožnje platformom za prijevoz na zahtjev Bolt.

VEZANA VIJEST

Naime, vozač Bolta kolegici Gordani Grgas tijekom vožnje rekao je da nije nimalo zadovoljan hrvatskim medijima i kako pišu protiv Hrvatske te da bi onima koji tako pišu trebao metak u čelo.

Izgovorio je to nakon što je putnicu pitao čime se bavi te mu je ona rekla da je novinarka. Kazala mu je da pazi što priča, na što je on opet potvrdio da misli baš kako je rekao.

Budući da se tada zaustavio zbog kolone na cesti, putnica je izašla iz auta.

Grgas je vozača prijavila putem aplikacije, a o cijelom slučaju obavijestila je i policiju.

Kontaktirali su je i iz Bolta ispričavši joj se te rekavši kako takvo ponašanje neprihvatljivo, uz napomenu da će poduzeti mjere te se ispričavaju korisnici.

“Takvom vozaču nije mjesto na cesti u bliskom kontaktu s ljudima te je isključen s platforme.”

I mi smo kontaktirali Bolt u Hrvatskoj, a službeno stajalište tvrtke prenosimo u cijelosti:

“Vozač koji je sudjelovao u incidentu nije zaposlenik tvrtke Bolt. Ograđujemo se od bilo kakvog neprimjerenog ponašanja vozača koji koriste našu aplikaciju. Pozive na nasilje ili govor mržnje ne možemo tolerirati te smo stoga promptno reagirali i do daljnjega vozaču onemogućili pristup aplikaciji zbog navodnih neprimjerenih izjava. Zalagali smo se i zalažemo se za društvo u kojem je uzajamno poštovanje i tolerancija od iznimne važnosti.”

Podsjetimo, nedavno je održan veliki novinarski prosvjed zbog, među ostalim, zastrašivanja novinara, sudskih progona, prijetnji kojima su izloženi, a u javnosti je odjeknuo i slučaj policijskog legitimiranja novinarke Durđice Klancir.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram