Damir Jugo: "Dalija Orešković pogriješila je što je izašla na europske izbore"

Vijesti 07. svi 201910:16 > 10:42
N1

Stručnjak za odnose s javnošću i strateško komuniciranje i dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment Damir Jugo komentirao je kampanju za europske izbore i ustvrdio kako će ovakva kampanja kao posljedicu imati smanjeni izlazak građana na izbore.

Stručnjak za odnose s javnošću i strateško komuniciranje i dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment Damir Jugo gostovao je u emisiji Studio uživo gdje je komentirao antireferendumsku kampanju Vlade i kampanju za izbore Europski parlament.

VEZANE VIJESTI

 Na pitanje ometa li antireferendumska kampanja sindikalno prikupljanje potpisa za referendum 67 je previše, Jugo je odgovorio: “Ja ne znam tko tu koga ometa. Prava tema je zašto se to dogodilo sada. Iz ove komunikacijske perspektive bit će jako zanimljivo pratiti odluku Ustavnog suda”. 

“Gledajući sa strane, sindikati su krenuli u kampanju kada je Vlada najosjetljivija tijekom kampanje za europske izbore. A sama Vlada pokušava obraniti svoj zakonski prijedlog”, izjavio je Jugo. 

Na pitanje kako komentira kampanju za europske izbore, Jugo smatra kako “kampanja ne dolazi toliko do izražaja u medijskom prostoru”. 

“Vrlo se aktivno u javnosti raspravlja o predsjedničkim izborima. Jedan od glavnih razloga zašto građani nisu toliko zainteresirani jer nije došlo do profiliranja europskih tema u javnosti,” izjavio je Jugo navodeći primjer predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića koji je izjavio u medijima kako je cilj oteti glasove HDZ ustvrdivši kako “ovo nije kampanja za otimanje glasova, već je kampanja za europske izbore”. 

“Kada je riječ o europskim izborima, Hrvatska je jedna izborna jedinica. A to je dobar lakmus papir za ono što slijedi. Ovakva kampanja će sigurno imati reprekusije na građane i na njihovu izlaznost na izbore”. 

Analiza kampanje HDZ-a i SDP-a

“Možemo analizirati kampanju za europske izbore SDP-a i HDZ-a u dva parametra.

Jedan od parametra je stanje u samim strankama. HDZ je strukturiran u svojoj kampanji sa svoja dva tima koji su na terenu i može se dobiti dojam kako kampanja ima glavu i rep. SDP ima poznate ljude na listi, ali izgleda da oni funkcioniraju sami za sebe. Raspršili su se na terenu. Vidi se da svatko vodi kampanju za sebe, kao što se može iz Marasove kampanje u Saboru s naljepnicama. 

Druga je pozicija svake stranke. SDP je najjača oporbena stranka, a građani vide da je tamo kaos. Oni su se primirili zbog kampanje, što se može i iščitati iz liste SDP-a”. 

“Bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti rezultat. Ako bude loš, je li to pogreška Davora Bernardića ili osoba koje su na listi. Ili ako rezultat bude dobar, je li to uspjeh Davora Bernardića ili osobe koja je na listi”, smatra Jugo. 

On se osvrnuo i na kampanju stranke Dalije Orešković za europske izbore i kazao: “Mislim da je Dalija Orešković pogriješila što je izašla na ove izbore. Ja bih na njezinom mjestu radije pričekao predsjedničke izbore”. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram