More kod Dubrovnika puno fekalija, ne preporuča se kupanje

Vijesti 27. lip 201916:24 > 16:36
Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je danas javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalijama.

“Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 27. lipnja 2019., tijekom trećeg ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 26. lipnja 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli”, poručuju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Dodaju kako će se sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a da je o onečišćenju obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom na to da uzorci mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, napominju iz Županije.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.