Čistačica koja tvrdi da je asistirala pri operaciji, dobiva prijetnje smrću

Vijesti 10. ruj 201408:57 > 09:11
Google Street View

Čistačica Lidija Mraz koja tvrdi da je prije dva mjeseca asistirala pri operativnom zahvatu amputacije noge u Općoj bolnici Bjelovar danas će progovoriti o cijelom slučaju.

Mraz će novinarima ispričati sve o okolnostima slučaja, kao i posljedicama i telefonskim prijetnjama nakon što je javno progovorila o operaciji.

Tvrdi da je dobila telefonske prijetnje smrću zbog čega je podnijela i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe. Na konferenciji će sudjelovati i sudska vještakinja Marija Zavalić koja će predočiti fotografije koje dokazuju kako slučaj Mraz nije izoliran već da se radi o ustaljenoj praksi.

“Od samog ulaska u operacijsku salu, kamo nikada nisam ušla tijekom operacije, bilo mi je slabo. Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod. Bila sam na Odjelu ortopedije kao zamjena jer inače radim na Odjelu kirurške urologije i za 27 godina koliko radim nisam doživjela da me netko pozove u salu tijekom operacije, a kamoli da pridržavam dijelove tijela pacijenata.”, ispričala je nedavno za Glas Slavonije Lidija Mraz.

Sanacijski upravitelj bolnice, Stjepan Grabovac, rekao je da bolnica ne bježi od odgovornosti, ali tvrdi da čistačica nije bila u sali za vrijeme operacije. Ministar zdravlja, Siniša Varga, poslao je zdravstvenu inspekciju u bjelovarsku bolnicu nakon što je čitav slučaj izbio u javnosti.