Željko Reiner: HNS neće izaći iz vladajuće koalicije

Vijesti 08. lis 201914:03 > 14:22
N1

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner bio je gost N1 Studija uživo.

Reiner se uvodno osvrnuo na obilježavanje Dana neovisnosti. “Prije 28 godina Hrvatska nije bila samostalna, bila je izložena agresiji. Bila je u neusporedivo lošijoj ekonomskoj situaciji nego što je danas. Ostvarili smo to sve zahvaljujući hrvatskim braniteljima”, rekao je. 

Na pitanje o tome hoće li 18.11. biti državni praznik, Reiner odgovara: “Ja naravno znam kakav će biti prijedlog, ali nije na meni da danas kažem.  Mislim da 18.11. svakako treba obilježavati i to ne samo kao simbol Vukovara, to je datum koji na neki način simbolizira niz mjesta u Hrvatskoj koja su bila uništena”. 

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i situaciju u hrvatskom zdravstvu.

“Želim vrlo jasno reći da je hrvatsko zdravstvo, uzevši u obzir koliko smo gospodarski snažni, zapravo odlično zdravstvo. Prostora za poboljšanje uvijek ima, prostora za poboljšanje uvjeta rada uvijek ima. Uvjeti rada u nekim bolnicama su vrlo dobri. Ima s druge strane pak županijskih bolnica koji nisu u najboljem stanju. Ali, one se obnavljaju, a gradi se i nova bolnica u Puli. Uvijek se može biti bolji i treba težiti tome da budemo bolji”, kazao je Reiner. 

Upitan o prosvjedu medicinskih sestara, Reiner je rekao: “Medicinske sestre su pregovarale s Vladom, postigle su dogovor. Onda se javila jedna neformalna skupina koja osporava onima koji su pregovarali da nisu dobro pregovarali. Uvijek ima nezadovoljnih. Medicinske sestre su pregovarale s Vladom, postigle su dogovr. Onda se javila jedna neformalna skupina koja osporava onima koji su pregovarali da nisu dobro pregovarali. Uvijek ima nezadovoljnih. “

#related-news_0

Reiner je kazao kako ne misli da je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om isključivo zbog povećanja plaća obrazovnim djelatnicima. “Svi se mi slažemo da obrazovanje treba poboljšati i slažemo se da trebaju veće plaće. Ja sam uvjeren da će se naći zajednički jezik”, ističe. 

Istaknuo je kako misli da HNS neće izaći iz koalicije. 

Na pitanje o tome smatra li da DORH nedovoljno brzo procesuira ratne zločine, Reiner je kazao: “Naravno da je u ovih proteklih 28 godina se sasvim sigurno moglo učiniti više na kažnjavanju ratnih zločina. Prošlo je 28, 27 ili 26 godina od tih zločina i sigurno je da je teže pronaći svjedoke i dokaze. Veseli me da se u zadnje vrijeme zapravo to događa sve češće i češće, da se podižu otpužnice za zločine koji su počinjeni”, istaknuo je. 

Rekao je kako unutar HDZ-a ne postoji nikakva oporba. “Znam da neki pokušavaju stvoriti dojam da ima sukoba unutar HDZ-a. No, to ne stoji. Unutar HDZ-a nije nikakva oporba i ne postoje nikakve svađe”, pojašnjava Reiner. 

Također ističe kako ne zna za nikakve sukobe između Brkića i Plenkovića. “Gospodin Brkić redovito sudjeluje na svim sastancima. Nikad nisam uočio da bi bilo prijepora između njega i premijera Plenkovića. Koliko ja znam, među njima nije bilo nekih prijepora”, rekao je. 

Osvrnuo se i na premijerove izjave da je GONG produžena ruka SDP-a. 

“Prvo, činjenica jest da je vodeći čovjek GONG-a postao dužnosnik SDP-a, to ne možemo zanijekati. Drugo, vrlo je ružno i neuobičajeno da u situaciju u kojoj predstavnica Hrvatske ima ogromnu šansu biti ne samo povjerenica nego postati potpredsjednica u EK, najviše pozicionirana osoba dosad u Hrvatskoj. Vrlo je neobično da se s toliko nevjerojatnom agresivnošlu zaporavo jedna nevladina udruga zajedno s oporbom borila protiv toga da predstavnica Hrvatske dođe na najvišu poziciju u povijesti”, kazao je zaključno Reiner. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.