Pupovac o izjavi Miljavca o ćirilici: Mislite da to treba komentirati?

Vijesti 22. lis 201917:32 > 17:37
N1

Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, na ulasku u Vladu na koalicijski sastanak, komentirao je izjave predsjednika Hrvatskog generalskog zbora, Pavla Miljavca, o ćirilici u Vukovaru.

“Vi mislite da se to treba komentirati? Da prođe još jedna generacija da bi se počeo primjenjivati Ustav ove zemlje i zakon ove zemlje?, rekao je Pupovac na pitanje novinarke za komentar na izjavu generala Miljavca.

VEZANE VIJESTI

 Miljavac je, podsjetimo, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom branitelja, Tomom Medvedom, kazao kako nisu razgovarali oko ćirilice, ali razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

Ipak, njihov je stav da bi Pupovac trebao pripaziti što govori jer izjave kojima se služio ne služe stabilizaciji stanja.

Što se tiče reakcije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave u Gradskom vijeću, kada je na pod bacio gradski statut na ćirilici koji mu je dao vijećnik SDSS-a, rekao je da je reagirao emotivno.

“Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebali su biti osuđeni”, rekao je te ocijenio da treba pričekati novu generaciju za uvođenje ćirilice u Vukovaru.

Što se tiče odluke Ustavnog suda koji je naložio gradskim vlastima da primijeni statut prema kojemu pripadnici srpske nacionalne manjine imaju puno pravo na upotrebu ćirilice u javnim ustanovama, Miljavac je rekao da je Ustavni sud išao zakonom i dao mogućnost da to Gradsko vijeće donese kada je moguće.

Miljavac smatra kako treba pričekati s uvođenjem ćirilice u Vukovaru. “Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama”, rekao je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.