Branimir Mihalinec odgovorio na prozivke zbog poziva predsjednici i Škori

Vijesti 25. lis 201910:34 > 10:41
N1

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec odgovorio je zašto je pozvao aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i pretendenta za tu poziciju Miroslava Škoru da se očituju o zahtjevima sindikata.

Njegov poziv izazvao je burne reakcije kod sindikata Preporod i nastavnika koji su ga upozorili da ne politizira štrajk. Nije mu ostao dužan ni bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović zbog, kako kaže, Mihalinčevog selektivnog pamćenja.

Za Srednja.hr Mihalinec je pojasnio svoje namjere. “Politika određuje naše živote, naš rad i funkcioniranje obrazovnog sustava”, kaže sindikalist. Napominje da sindikat ne služi niti jednoj politici, ali se politikom mora služiti kako bi došao do onoga za što se bori.

VEZANE VIJESTI

“Prije izbora uvijek smo koristili pravo da tražimo stajališta kandidata o pitanjima koja su nam važna. Ne želimo se svrstavati niti s jednom strankom niti s jednim kandidatom”, pojašnjava Mihalinec za Srednju.hr.

Na pitanje zašto nije tražio mišljenje svih kandidata, nego je spomenuo samo tri po anketama najjača, odgovara: “A koga smo još trebali pitati za mišljenje? Avu Karabatić?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.