Pomoćnici u nastavi dobit će manje plaće zbog štrajka u kojem ne sudjeluju?

Vijesti 27. lis 201910:31 > 10:44
Sanjin Strukic/PIXSELL

U našem TNT-u Iva Tadić iz udruge "Pomoćnici u nastavi" upozorila je kako su od nekih jedinica lokalne i regionalne samuprave, preko kojih im se isplaćuju naknade, rekle da neće primiti plaću za dane štrajka iako u njemu formalno ne sudjeluju.

“Kada je krenulo sa štrajkom od stručnih službi je došao naputak da ako ima djece naše u nastavi da mi budemo u nastavi i da će nam to biti podmireno i na neki način nismo sudionici štrajka, ali ima škola koje su tražile da kao sastavni dio kolektiva i pomoćnici u nastavi sudjeluju u štrajku

Većina pomoćnika nisu došla pa su se stvorili problemi. Uputili smo dopis sindikatima kakvo je njihovo mišljenje, ali i gradovima i županijama koji isplaćuju naše plaće hoće li nam biti plaćeno.

N1

Rekli su nam da pišemo Ministarstvu obrazovanja jer je odgovorno i da njima proslijedimo upit, a iz nekih gradova imamo odgovor da nam neće bit plaćeno i sada ćemo mi koji nismo pokrenuli štrajk ćemo izgubiti od 300 do 600 kuna na naknadu od oko 2500 kuna”, upozorila je Iva Tadić.

Kaže da su srijedu bili u MZO-u i zamolili da se zauzme jedinstven stav prema pomoćnicima u nastavi.

VEZANE VIJESTI

Ništa se nije promijenilo od rujanskog prosvjeda

Kaže da se od prosvjeda u rujnu nije ništa promijenilo. Podsjeća da i dalje nije primjerice jasno kako je kolegama u Koprivničko križevačkoj županiji satnica tek 19 kuna, a žalosno joj je da inspekcija Ministarstva rada nije uočila očite nepravilnosti koje su prijavili.

Izvijestila je da su većina djece koja su dobila pozitivno rješenje dobila pomoćnike, ali i dalje ih ima koji u osmom tjednu škole i dalje nemaju pomoćnike, a neki još nisu primili plaću jer udruge nisu dobile sredstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram