Jugo: Ankete će omogućiti Milanoviću da puno komotnije ode u drugi krug

Vijesti 27. pro 201909:59 > 10:15
N1

Komunikacijski stručnjak Damir Jugo bio je gost Novog dana. Komentirao je šanse predsjedničkih kandidata u drugom krugu izbora.

“U debatama će biti presudno tko će se više svidjeti biračima. Imamo dva različiti kandidata, imamo dva kandidata koja su specifična svaki iz svog aspekta”, smatra Jugo. 

Osvrnuo se i na prednost koju posljednja istraživanja daju Zoranu Milanoviću. 

“Kad govorimo o anketama, uvijek treba reći da su oni slika u određenom trenutku. One će omogućiti Milanoviću da puno komotnije ode u drugi krug. Predsjednica koja ima jedan širi bazen birača opet s druge strane mora pokazati da svi oni gafovi nisu bili gafovi. Situacija je različita za svakog od njih”, kazao je Jugo. 

Jugo ističe kako je činjenica da je što se kandidatkinje HDZ-a tiče glavna utakmica u prvom krugu bila borba za birače desno od centra. “Ona je relativno s uskom prednošću prošla u drugi krug. Činjenica je da birači Miroslava Škore, odnosno stranke koje su ga podržavale imaju ozbiljne planove za parlamentarne izbore”, rekao je. 

VEZANE VIJESTI

Smatra kako će se teško dogoditi da će birači Miroslava Škore zaokružiti Milanovića u drugom krugu, ali kako će oni svojim neizlaskom na izbore ili nevažećim listićem napraviti uslugu Zoranu Milanoviću. 

“Činjenica je da je Andrej Plenković na čelu HDZ-a dao njoj snažnu podršku. S druge strane Zoran Milanović, zna se da je njegov odnos s Bernardićem takav kakav je i zna se da je kandidatura brak iz interesa”, dodaje. 

Jugo je kazao kako Zoran Milanović ima podršku birača Katarine Peović i Daria Juričana, ali je, tvrdi, pitanje hoće li oni 5. siječnja uistinu izaći na izbore. “Ključni njegov zadatak će biti da motivira te ljude da izađu glasati”, naglašava Jugo. 

Osvrnuo se i na izlaznost na izbore. 

“Čini mi se da je u ovakvoj situaciji vrlo teško procijeniti kako se izlaznost može preliti u korist jednog ili drugog kandidata. Te priče oko toga da SDP-ovi birači više idu na skijanje u odnosu na druge, ja bih to stavio u potpunosti sa strane”, rekao je Jugo zaključno. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.