ANKETA Hoćete li u nedjelju glasati za Grabar-Kitarović ili za Milanovića?

Vijesti 30. pro 201907:49 > 02. sij 2020 07:45
N1

Iako je intervju Grabar-Kitarović u TNT-u N1 televizije obilježio gaf kada je poručila da birači zaokruže broj jedan na listiću iako je ona pod brojem dva, te izjava kako nije pozvala birače da glasaju za pravu Hrvatsku, i Milanović je imao svojih bravura.

Primjerice, obećao je biračima da će početi boćati, ali i da će se u svom radu voditi interesom Hrvatske, pa tek onda zakonom. Za Milanovića je iseljavanje iz Slavonije širenje panike jer tamo ionako nikada nije živjelo dovoljno ljudi, podsjećaju 24sata.

Nadalje, po predsjedničinom dolasku na debatu N1 u zadnji tren, te po objavama HDZ-ovaca na društvenim mrežama, jasna je poruka koju su željeli poslati: Milanović se boji, nema radne navike, pa mu je očito bilo prerano doći. HDZ bi čak i uspio nametnuti tu poruku da Kolinda nije napravila spomenute gafove.

Milanović je nedolazak pravdao unaprijed zakazanim skupom u 11 sati.

Nadalje, Milanovića će napasti kao čovjeka koji Hrvatsku smatra slučajnom, po njegovoj izjavi da je država koja ovisi o kiši ili snijegu slučajna država, te kao nasljednika komunista. Niti jedno niti drugo vjerojatno tako direktno neće izgovoriti predsjednica, nego su za to zaduženi stranački jastrebovi poput Milijana Brkića koji je birače pozvao da ne budu “Jude” i glasaju za Milanovića jer mu je Tito ispred Tuđmana, te je skrnavio Crkve šaljući policiju na branitelje koji su bili u njoj.

Još dvije teme iz premijerskog mandata Zorana Milanovića su točke napada. Jedna je zaduženje, druga sporni Ovršni zakon koji je inače pisao Orsat Miljenić, tadašnji ministar pravosuđa, a današnji voditelj Milanovićeve kampanje i zastupnik SDP-a.

Milanović je imao izvršne ovlasti i njima je zadužio državu za 70 milijardi kuna – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović na gostovanju na N1.

Milanović je u nedjelju na skupu u Boćarskom domu u Zagrebu napao Grabar Kitarović da dijeli ljude i Hrvatsku na pravu i krivu.

– Moji birači su hrvatski građani, a ne pravi i krivi. Jer kad se počneš baviti krivim, dođeš do krive Drine, a znamo kako je završilo kad je Hrvatska htjela biti do Drine – rekao je Milanović.

Grabar-Kitarović je napao i nekoliko puta zbog njenog ponašanja, ali je i između nje i HDZ-a stavio znak jednakosti, a HDZ je napao da uništavaju Hrvatsku.

– Gledamo kako se dužnost predsjednika zapušta i prepušta stihiji, prepušta se nepredvidivosti i svemu onome što uz tu funkciju ne treba ići – rekao je Milanović, pa se pozvao na svoje iskustvo s kojim će raditi u interesu Hrvatske, te da će se truditi izbjegavati greške, pišu 24sata.

Drugi krug izbora održava se 5. siječnja.