Bandić časti: Nagradit će vlasnike ilegalno sagrađenih kuća

Vijesti 06. svi 201518:18 > 18:23
Cropix/Goran Mehkek

Još jedna priča o netipičnom lokalnom čelniku. U sklopu donošenja Generalnog urbanističkog plana zagrebački gradonačelnik odlučio je nagraditi vlasnike ilegalno sagrađenih kuća. I to onih koje je nemoguće legalizirati.

Sagradili ste kuću na trasi buduće prommetnice i ni na koji način je ne možete legalizirati. Država čak odbija vaš novac jer se kuća nikako ne može ozakoniti. Ako ste to napravili u istočnom dijelu Zagreba, točnije u Sesvetama ne morate se brinuti da će vam jednog jutra bageri pokucati na prozor.

Grad Zagreb će, za nekretnine za koje su podneseni zahtjevi za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, a koje se nalaze u koridorima prometnica, koje se neće moći sužavati, pretrasirati ili ukinuti, rješavati imovinsko pravne odnose sklapanjem nagodbi sa vlasnicima tih nekretnina, na način da će se isplatiti tržišna naknada
vlasnicima zgrada.

Nagodbu, a zapravo otkup kuća koje se ne mogu ni uknjižiti, pa tako ni prodati Milan Bandić će sutra dati na glasovanje zastupnicima u skupštini.

Pod krinkom brige za sirotinju Bandić će, po sadašnjim cijenama, nagraditi nezakonite graditelje s od 1.100 do 1.700 eura po kvadratu. Bude li rasla cijena nekretnina, rasti će i cijena koju će svi građani plaćati za vjerne mu sesvetske glasače. I nitko se tome neće usprotiviti.

Neslužbeno u SDP-u su protiv nagrađivanja ilegalnih graditelja, ali ne žele biti optuženi da sirotinji ruše kuće. Radije će kršenje zakona nagraditi desecima milijuna eura naivaca koji su platili legalizaciju.

Pogledajte prilog Vojislava Mazzocca.