Ocu i sinu osumnjičenima za pljačku zaštitara još jednom produljen pritvor

Vijesti 21. sij 202016:40 > 16:45
Grgo Jelavic/PIXSELL

Osumnjičenicima u slučaju razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik Antunu Katušiću i njegovom sinu Antoniju produljen je istražni zatvor za dva mjeseca, doznaje Dubrovački dnevnik.

Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

“Donesena je odluka o produljenju istražnog zatvora u odnosu na oba osumnjičenika za daljnja dva mjeseca, s tim da je Županijsko državno odvjetništvo predlagalo produljenje na tri mjeseca. No sudac istrage smatra kako su dva mjeseca dovoljna da bi se dovršile dokazne radnje koje su u tijeku,” kazao je Miloglav za Dubrovački dnevnik dodavši kako je riječ o nepravomoćnom rješenju protiv kojeg osumnjičenici i njihovi branitelji imaju pravo žalbe u roku od tri dana izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Dubrovniku.

VEZANA VIJEST

Razlozi za produljenje istražnog zatvora su opasnost od ponavljanja kaznenog djela te opasnost od toga kako će, nalazeći se na slobodi, osumnjičenici uništiti ili izmijeniti tragove ili dokaze.

Podsjetimo, dvije osobe su u listopadu prošle godine u Zračnoj luci Dubrovnik uz prijetnju oružjem opljačkala zaštitare s utrškom zračne luke od 692 tisuće kuna, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik. Ukradenim motociklom pobjegli su u nepoznatom smjeru. Tri dana kasnije, 24. listopada, uhićeni su otac i sin Katušić iz Konavala, koje se dovodi u vezu s razbojstvom u Zračnoj luci , a iz policije su tada istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.

Za kazneno djelo razbojništva zapriječena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.