U zgradu HEP-a stigli epidemiolozi, otkazani svi veći sastanci

Vijesti 26. velj 202012:36 > 12:39
/ ilustracija

Stanje u Hrvatskoj elektroprivredi u vezi sa zarazom koronavirusom je pod nadzorom, javili su iz te kompanije.

“Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom, zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su promptno počeli s epidemiološkim izvidom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

VEZANE VIJESTI

 Sukladno njihovim naputcima, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi djelatnici za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Dane su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom liječniku i nadležnom epidemiologu. Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Djelatnici se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tijekom dana provest će se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli.

Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH.

Uprava HEP-a upućuje zahvalu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na promptnoj reakciji i odličnoj suradnji te Nacionalnom stožeru i Ministarstvu zdravstva na čelu s ministrom Vilijem Berošem, s kojim je u stalnom kontaktu”, priopćeno je iz HEP-a.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.