Bandić traži odluke: "Preporuke i naputci, to mi tako ide na jetra"

Vijesti 18. ožu 202011:18 > 11:20
N1 Hrvatska

Milan Bandić je rekao da će danas predsjedništvu predložiti da se odgodi sutrašnje zasjedanje Gradske skupštine Grada Zagreba. Danas će predložiti zbog mjere mimo najavljenog dnevnog reda.

“Danas ću im predložiti i vjerujem da će se prijedlog prihvatiti jer je ovo izvanredna situacija”, rekao je i dodao:

“Dvije stvari ću predložiti – dok mjere traju da se svi poduzetnici i obrtnici oslobode najamnine i plaćanja najamnine te najma prostora i plaćanja terasa kad su u pitanju ugostitelji. I drugo, da se oko 400.000 realnog sektora oslobode 30 posto komunalne naknade.”

VEZANE VIJESTI

“Da je Tuđman ’95. donosio naputke, a ne odluke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu”

Potom je dodao da preporuča “ljudima na državnoj razini” da više ne zasipaju preporukama i naputcima:

“I još nešto, moja preporuka ljudima na državnoj razini je da nas više ne zasipaju sa mjerama, napucima i preporukama, nego da donose odluke. Da je predsjednik Tuđman ’95. donosio naputke i preporuke, a ne odluke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu. Očekujem više konkretnih odluka, a manje preporuka.”

Nije zadovoljan Vladinim mjerama.

“Izgubit ćemo se u tih 66 naputaka i preporuka. To je more preporuka i naputaka, ali neće pomoći gospodarstvu. Morate negdje uzeti da bi negdje dali, inače prelijevate iz šupljeg u prazno”, poručio je.

Još jednom je naglasio koje će mjere predložiti Predsjedništvu Skupštine. “Smanjenje komunalne naknade za 30 posto svim poduzetnicima u gradu Zagreba, oslobođenje plaćanja najamnine za prostor i terase za ugostitelje”, rekao je, dodavši kako ne može govoriti o tome dok ne usuglasi sa socijalnim partnerima.

#related-news_0

“Ili sam ja glup ili vi mene ne razumijete”, poručio je novinarki, objasnivši kako ne može govoriti o nečemu što nije usuglasio s partnerima. Za smanjenje plaća mora dobiti blagoslov, kaže.

“Političari donose odluke za mandat, a državnici za generacije”

“Da nas ne zadesi korona prava, a to je pomor. Moramo shvatiti da naše plaće ovise o ljudima u realnom sektoru… Zato moramo donijeti državničke odluke, ma kako nepopularne bile..”. kazao je i dodao da će sada se vidjeti tko je državnik, a tko nije.

“Preporuke i naputak, to mi tako ide na jetra. Odluke volim”, kaže Bandić.

“Jedini pravi državnik kojeg smo imali u ovoj zemlji je dr. Franjo Tuđman. Donio je odluku zajedno s Amerikancima da krenu Bljesak i Oluja”, smatra zagrebački gradonačelnik, dodajući kako zahvaljujući njemu imamo Hrvastku.

“Političari donose odluke za mandat, a državnici za generacije”, poručio je Bandić, dodavši da državnici vide malo dalje.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.