U Domu za starije u Pločama oboljela štićenica, ostali korisnici u samoizolaciji

Vijesti 10. tra 202016:34 > 16:46
Grgo Jelavic/PIXSELL

Stožer Dubrovačko-neretvanske županije rekao je da je od koronavirusa oboljela štićenica Doma za starije u Pločama, gdje je ranije pozitivna bila i jedna djelatnica.

Ostali su korisnici u samoizolaciji. Još dvije osobe iz Doma koje imaju simptome primili su u bolnicu, a njihovi nalazi još se čekaju. Ukupno je u toj županiji pozitivno 70 ljudi.

VEZANE VIJESTI

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na press konferenciji Nacionalnog stoera za civilnu zaštitu također je potvrdio da je virus do sada prodro u tri doma za starije i nemoćne. Uz splitski slučaj, jedan je pozitivan slučaj u domu u Pločama i jedan u Koprivnici.

Novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je kod štićenice privatnog Doma za starije osobe u Pločama, izvijestio je Joško Cebalo, načelnik Županijskog stožera.

Jedna njegovateljica iz tog doma je već otprije pozitivna na koronavirus. U tom domu bilo je ukupno smješteno 12 korisnika, a dva su korisnika, s obzirom da su imali simptome, jučer prebačena u Opću bolnicu Dubrovnik, a prevoze i treću osobu. Ostalih devet korisnika je i dalje smješteno u domu i u samoizolaciji su.

Razvoj događaja oko epidemije koronavirusa u Hrvatskoj pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.