HDSSB: Nećemo koalirati s SDP-om, to je HDZ-ova laž

Vijesti 18. svi 201513:22 > 13:23
Emica Elvedji / CROPIX

Čelnici HDSSB-a neistinama i lažima ocijenili su tvrdnje člana predsjedništva HDZ-a Damira Kramarića o pripremanju koalicije HDSSB-a i SDP-a te ustvrdili kako je riječ o "reakciji naručenoj od policijskog dijela HDZ-a".

Zamjenik predsjednika stranke Karlo Šatvar kazao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da je Kramarić na jutrošnjoj konferenciji iznio laži i nestine, kako bi se pokušalo naštetiti HDSSB-u, a da je upravo čvrsta koalicija HDZ-a i SDP-a temelj osječke gradske koalicije okupljene oko gradonačelnika Ivice Vrkića.

Prozvao je Kramarića da se “svakodnevno sastaje” s čelnicom osječkog SDP-a Biljanom Borzan i dogovaraju se što će raditi.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je ta koalicija dovela grad u stanje u kojem se sada nalazi i upravo je Kramarić od osječkog HDZ-a napravio servis SDP-a, a sada nas taj čovjek optužuje za suradnju sa SDP-om, ustvrdio je Šatvar.

Saborski zastupnik stranke Krešimir Bubalo smatra kako je Kramarićev današnji istup posljedica “narudžbe policijskog dijela HDZ-a”, ocijenivši kako je HDSSB “dosad vodio i vodit će svoju poltiiku, a to smeta i HDZ-u i SDP-u”.

Ocijenio je kako je koalicija HDZ-a i SDP-a u Osijeku promašena, jer “grad sve više tone”, a s obzirom na politička kadroviranja i uhljebljivanja te koalicije, pozvao je Državno odvjetništvo da provjeri što je Kramarić radio protekle dvije godine.

Poručio je kako je HDSSB sve jači u Osijeku i Slavoniji te da bez HDSSB-a neće biti sastavljanja iduće hrvatske Vlade.