Vidović: Bilo bi u redu da se predstavnici SDSS-a pojave u Kninu

Vijesti 29. srp 202010:46 > 10:57
N1

Hrvatski sabor u srijedu je jednoglasno i bez rasprave izabrao svoj Odbor za obranu, predsjednik mu je SDP-ov Franko Vidović koji je komentirao proslavu vojno - redarstvene akcije Oluja u Kninu te trebaju li predstavnici srpske manjine doći u Knin.

“To je pobjeda hrvatske vojske i građana RH koja je označila kraj rata i stradanja, hoće li predstavnici SDSS-a ići u Knin, o tome će odlučiti oni sami, mislim da bi bilo u redu da se predstavnici srpske manjine tu pojave, to je pobjeda građana Republike Hrvatske. To bi bila poruka mira, suživota, poruka da su Srbi jednako kao i Hrvati sastavni dio Hrvatske”, rekao je Vidović i dodao kako smatra da bi i predstavnik Vlade trebao doći u Grubore.

VEZANE VIJESTI

“I mi sa svoje strane moramo priznati da je bilo zločina koje ne možemo nikako opravdati, svaki zločin ima svoje ime i prezime, ljudi koji su tamo ubijeni su bili nevini, mislim da bi bilo u redu. Moramo ići prema tome da riješimo podjele, posljednjih godina su bile jako izražene tenzije, od spomen ploče u Jasenovcu koja se tamo nije trebala naći, to ne pridonosi društvenoj stabilnosti. Srbi i ostale manjine su bogatstvo ove države, neophodno je uspostaviti dobru suradnju, pozdravljam potez Plenkovića da se SDSS uključi u Vladu”.

Vidović kaže, kao novi predsjednik saborskog Odbora za obranu smatra da treba raditi na jačanju modernizacije hrvatske vojske.

“Vidjet ćemo koliko će to biti moguće u uvjetima krize, no može se raditi na boljem upravljanju resursima MORH-a. Novom ministru želim svaku sreću na imenovanju, on je prvi civil koji upravlja Ministarstvom obrane, mislim da je to dobro, vjerujem da može”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.