Tata male Mile: Što se nas tiče, pretjerano pozitivnim pričama (još) nema mjesta

Vijesti 27. kol 202016:35 > 16:40
N1

Nakon godinu dana i četiri mjeseca obitelj Rončević vratila se svom životu u Rijeci. Mala Mila, za čije je liječenje u SAD-u u humanitarnoj akciji prikupljeno više od 40 milijuna kuna, oporavak i borbu protiv zloćudne bolesti nastavlja u poznatom okruženju uže i šire obitelji.

Vijest da se mala Mila Rončević vratila u Rijeku, oduševila je cijelu Hrvatsku. Roditelji su u tom trenutku zbog cijele situacije zamolili za razumijevanje i nisu htjeli iznositi detalje.

Međutim, zbog brojnih upita na Facebooku se oglasio Milin otac Marin Rončević koji je prvo zahvalio svima koji su pomogli i omogućili Mili liječenje u Philadelphiji, a onda je smirio situaciju napisavši da je Mila i dalje u vrlo visokom riziku od infekcija, a narednih pet godina u povišenom riziku i od povratka bolesti, kao što je to uobičajeno s onkološkim pacijentima. Također je izvijestio da više neće istupati u medijima jer se više ne čini da je to u najboljem interesu djeteta.

“Što se nas tiče, nažalost, pretjerano pozitivnim pričama i ushitima (još) nema mjesta. Mila je i dalje u vrlo visokom riziku od infekcija, narednih pet godina u povišenom riziku čak i povrata bolesti, još godinu dana može razviti i kronični GVHD… Ne želimo nikog zamarati s time, a naravno da se nadamo i vjerujemo da se ništa od navedenog neće dogoditi. Isto tako, ne želimo i ne možemo reći da je sve ok i gotovo jer to jednostavno ne možemo znati”, napisao je Rončević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.