Reakcije na privođenja: Da se dnevno uhiti 10 korumpiranih, ne bi bili gotovi

Vijesti 17. ruj 202010:22 > 11:57
Patrik Macek/PIXSELL

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf. Pretresi su u tijeku. Neslužbeno se doznaje da je priveden šef Janafa Dragan Kovačević. U Sabor stiže zahtjev za skidanjemk imuniteta dvojici zastupnika, SDP-ovog i HDZ-ovog.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, član Mandatno izbornog povjerenstva, rekao je za N1 da je u uredu vidio da je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku HDZ-a. Davor Dretar je rekao da će “biti zanimljivo sljedećih dana”.

“Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”, kazao je Zekanović.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost”, kazao je i zaključio:

“S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema.”

Davor Dretar iz Domovinskog pokreta u Saboru je također komentirao najnoviju akciju policije:

“Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima.”

“Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu”, objavio je na Twitteru Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije.

Reporter N1 prenosi i to da je Tomašević rekao da mu je žao što danas nije aktualni sat u Saboru, te se pritom pitao:

“Bi li Andrej Plenković bio jednako hrabar prema zastupnicima?”

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, objavio je na Twitteru što misli o privođenjima:

“Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a.”

Goran Beus Richembergh, koji je inače iz Velike Gorice, komentirao je na svom Facebooku pretragu u VG opskrbi.

Izgleda da je ovo jako, jako ozbiljno. Istražuju se svi projekti u kojima je Elektrocentar iz Ivanić Grada sudjelovao u Gorici, a njih ima dosta. Navodno je policija blokirala VG Vodoopskrbu i plijeni dokumentaciju izgradnje aglomeracije”.

Oglasio se i Arsen Bauk.

“SDP podržava neovisnih pravosudnih tijela. Obzirom da o ovom slučaju nemamo dovoljno informacija da bi doveli u pitanju njihov rad, ne mogu komentirati. Kad doznam više, moći ću komentirati”, rekao je SDP-ov Arsen Bauk.

Uskoro opširnije…