Policija se oglasila o muškarcu koji je prijetio smrću premijeru Plenkoviću

Vijesti 17. lis 202012:06 > 12:10
Tomislav Miletic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnja“ na štetu predsjednika Vlade.

Naime, izvide je zagrebačka policija započela temeljem dostupne informacije o ozbiljnoj prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te je trebalo potvrditi sumnju i provesti kriminalističko istraživanje kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži.

Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. listopada u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Naime, pretragom njegovog mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Zagrebački su ga policajci uhitili, proveli kriminalističko istraživanje i predali ga pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Općinsko državno odvjetništvo predlaže određivanje istražnog zatvora. O tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.