Zdravstveni problemi prate ga odmalena, ali on se ne predaje

Vijesti 29. stu 202006:45 > 10:11
N1

Petar Duvnjak je pri porođaju je ostao bez kisika, godinama mu doktori nisu dijagnosticirali dijabetes, a operacija kralježnice ostavila ga je nepokretnog. U sustav nema vjere, zato je pokrenuo crowdfunding kampanju.

“Unatoč svemu dobro je jer me drži pozitiva, svakoga dana se zahvalim Bogu što sam živ, svaki dan je novi dan, nova priča i nada za neki novi bolji početak. Želio bih napraviti sveobuhvatne sistemske pretrage koje bi ustanovile od čega stvarno bolujem”, kaže nam.

Majka Magdica velika mu je potpora: “Kad mu je ovo došlo, jako mi je bilo teško jer suprug mi je bio 32 godine na hemodijalizama i sad je umro.”

Naviknuli su da sve moraju sami pa tako i liječiti gangrenu na nozi.

“Ja sam morala biti kirurg. Rekla sam medicinskoj sestri kad je došla molim te to odreži. Ona je rekla ja to ne radim pa sam se primila ja i rezala. I spasili ste mu nogu? Spasila sam mu nogu”, ispričala je Magdica.

Petar je završio Pravni fakultet u roku, s odličnim ocjenama, upisao doktorat, položio sve ispite, a onda mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

“Ja sam jedan istraživački rad napisao, ali za drugi mi je bila potrebna pomoć, ali je pomoć mog mentora profesora Boučeka izostala. Osjećao sam se zdano, to me dosta pogodilo”, otkriva.

Unatoč udarcima Petar vjeruje da će uspjeti skupiti sredstva i preuzeti kontrolu nad zdravstvenim problemima koji ga muče: “Mislim da mora doći i mojih pet minuta i da će doći.”

Petru možete pomoći putem njegove online kampanje ili direktno na tekući račun u HPB-u: HR6023900013290992869.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.