Srednje škole u Dubrovačkoj županiji idu na online nastavu. Možda i osnovne?

Vijesti 09. pro 202017:38 > 17:42
FREDERIC J. BROWN / AFP

U osnovnim školama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaražena su 22 učenika i devet djelatnika, a u samoizolaciji je 340 učenika i 22 djelatnika, rečeno je u srijedu na sastanku županijskog Stožera civilne zaštite s ravnateljima osnovnih škola koje će zasebno odlučiti o modelu nastave.

Sastanak je održan nakon što je taj stožer u utorak izdao preporuku da od 14. prosinca do 18. siječnja sve srednje škole održavaju nastavu po modelu C.

Na sastanku je zaključeno kako će svaka osnovna škola zasebno donijeti odluku o modelu održavanja nastave u skladu sa svojim mogućnostima osiguravanja epidemioloških mjera.

Načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo istaknuo je kako je uvođenje online nastave u osnovne škole zahtjevnije nego za srednje škole, među ostalim i zato što to podrazumijeva da jedan roditelj s djetetom mora ostati kod kuće, ali, dodao je, prioritet je zaustavljanje širenja pandemije koronavirusa.

Zamjenica župana Žaklina Marević epidemiološko stanje u županiji ocijenila je nezadovoljavajućim, ističući kako se mora pronaći način da se smanji opterećenje zdravstvenog sustava.

Zahvalila je svim ravnateljima i djelatnicima škola na svemu što su učinili kako bi se osiguralo normalno obrazovanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.