SDP se priprema za biranje novog predsjednika stranke

Vijesti 29. pro 201516:08 > 16:13
Sanjin Strukic/PIXSELL

SDP će novog predsjednika stranke birati krajem veljače ili početkom ožujka iduće godine, a Zoran Milanović namjerava se natjecati za još jedan mandat.

Jutarnji list piše da odluka da se unutarstranački izbori održe i prije krajnjeg roka od šest mjeseci nakon održanih parlamentarnih izbora stiže nakon što je u ponedjeljak splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zatražio da predsjednik stranke i svi članovi Predsjedništva zbog gubitka izbora podnesu ostavke. Cijelu izjavu Baldasara možete pogledati OVDJE.

Izjava splitskog gradonačelnika uzbudila je duhove u toj stranci – dok dio prozvanih, poput potpredsjednice stranke Milanke Opačić i člana Predsjedništva Branka Grčića, oštro uzvraća Baldasaru optužujući ga da se osvećuje stranci jer nije bio na izbornoj listi, član Glavnog odbora Davorko Vidović smatra kako je normalno da vodstvo stranke snosi odgovornost za izborni rezultat.

Milanović, piše Jutarnji, ne pomišlja o ostavci, a čini se da tu ima i podršku vrha stranke. Umjesto toga inicirati će što skorije izbore i ponovo se na njima kandidirati za šefa stranke, a o njegovoj daljnoj sudbini odlučit će svi članovi.

Pogledajte i prilog N1 televizije:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.