Rađenović: Karamarkove optužbe o krađi mandata su lupetanje

Vijesti 25. sij 201622:12 > 22:18
N1

Gost Dnevnika u 22 bio je Igor Rađenović, član Skupštine društva APIS IT-a koji je govorio o optužbama Tomislava Karamarka kako ima indicije da je Domoljubnoj koaliciji u izbornoj noći ukradeno 5 ili 6 saborskih mandata.

Uz Milana Bandića član ste Skupštine društva APIS-IT, društva koje je u središtu optužbe Tomislava Karamarka, optužbe da je u izbornoj noći Domoljubnoj koaliciji ukradeno 5 do 6 mandata. Je li moguće da je APIS manipulirao glasovima?

Naravno da nije. Ja sam samo čuo vaš prilog i čuo sam bivšeg ministra uprave Arsena Bauka te gospodina Zelića iz Gonga. To je i tehnički nemoguće. Nejasno mi je kako je jedan tako visoki dužnosnik dva mjeseca nakon što je sve govoto iznese takve nevjerojatne optužbe bez ikakvih dokaza.

Od kud Karamarku te indicije?

Operativno poznajem tvrtku APIS i naprosto, kao što se i DIP čudi, ja sam danas razmišljao o toj izjavi i gledao Facebook statuse HDZ-a te sam tražio bilo kakvu logiku u tome da se optuži APIS. Nemoguće je da se takva greška dogodi, a kamo li u toj količini. To može biti samo lupetanje ništa drugo.

Tako nešto je nemoguće i nebitno je tko je Karamarkov izvor. Nadam se da će ga DORH pozvati na razgovor. Nešto slično je izjavljivao i Tepeš. Da ne govorim koliko je to opasna izjava i koliko unosi nemira u živote građana.

Od kud onda napad na APIS?

Ne mogu logički to razumjeti. Na svakom biračkom mjestu je HDZ imao svog predstavnika. To bi morala biti masovna prijevara koja je fizički nemoguća. Mislim da je dobro da to radi jedna dobra tvrtka kao APIS. I Hrvatska se na tom području mora ponositi kvalitetom svojih rezultata. Svi rezultati stoje evo svo ovo vrijeme na web stranicma i građani mogu vidjeti rezultate. Ne znam od kud ta izjava osim da je Karamarko možda bio ponesen skupom u Imotskom.

I za kraj, još jedna Karamarkova optužba. Tvrdi da je APIS tvrtka u kojoj su skoro svi zaposleni članovi SDP-a. Zapošljava li APIS po stranačkoj liniji?

Meni to nije poznato. APIS je u državnom i gradskom vlasništvu. Iz pozicije iz koje govorim skupština o tome ne vodi brigu. Ja ne vidim tu neki poseban problem, barem ga ja kao predsjednik skupštine nisam uočio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.