Ahmetović: Plenković koristi putinovske metode da bi maknuo priču s goleme afere

Vijesti 13. lis 202216:53 1 komentar
N1

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović u Newsroomu se obrušila na premijera Andreja Plenkovića poručivši da je on najveći manipulator u državi koji koristi putinovske metode te da je za sve afere odgovoran upravo on jer je sam birao ljude koji su u njih upleteni.

O Plenkovićevoj izjavi o oporbi da su oni možda “korisni idioti nekome s istoka”, Ahmetović je kazala:

“Meni je već postalo teško gledati kako se jedan relativno uspješan, fin, uglađen europejac, političar, srozao toliko nisko da se koprca u svojoj nemoći da se obrani od svoje odgovornosti u ovoj golemoj aferi.”

VEZANE VIJESTI

Ističe da Plenković taj koji sada koristi “putinovske metode”.

“Putin sada, s obzirom da mu njegove ubojice padaju kao muhe, izmišlja referendume, neke proslave radi, obmanjuje svoj narod kako je Rusija uspješna u prisvajanju tuđeg teritorija. Tako se i Plenković, ne bi li maknuo priču s ove goleme afere, prometnuo u najvećeg manipulatoru u državi jer mu stranački kradljivci padaju kao muhe i sada on crta mete na čelo svih onih koji se drznu otkriti istinu o tome i proglašava ih vanjskim neprijateljima”, kazala je Ahmetović.

Kaže da nije isključeno da bi se i u SOA-inom izvješću mogao naći neki komentar o postojanju grupacija u Hrvatskoj koje se financiraju iz Rusije.

“Pozivam i SOA-u i DORH i Ured za sprečavanje pranja novca da pročešljaju sve račune ljudi kojima su nacrtane mete na čelu, uključujući i mene. Neka pročešljaju te račune da vidimo tko koga financira, tko s kim tikve sadi. Moj račun neka se pročešlja s izravnim prijenosom na javnoj HRT televiziji, a onda idemo pročešljati i račune svih Plenkovićevih štrumfova pa da vidimo gdje je Papa Štrumf bio dok su oni krali”, poručila je Ahmetović.

Osvrnula se i na Plenkovićevu izjavu u kojoj je kazao da je bivši šef Janafa Dragan Kovačević bliski prijatelj predsjednika RH Zorana Milanovića.

“Zaboravlja da su njegov potpredsjednik Vlade Butković i njegov najuspješniji ministar Čorić isto tako jeli s tim Kovačevićem, kojeg je Plenković izabrao na čelo Uprave Janafa”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare