Andrej Plenković: HDZ je apsolutni, kolosalni pobjednik ovih izbora!

Vijesti 30. svi 202121:41 > 22:00 7 komentara
N1

Građani Hrvatske izašli su danas na drugi krug lokalnih izbora kako bi odlučili tko će iduće četiri godine voditi gradove, ali i niz županija i općina. U Zagrebu je pobijedio Tomislav Tomašević, u Splitu Ivica Puljak, u Osijeku Ivan Radić, a u Rijeci Marko Filipović.

Javnosti se u HDZ-u obratio Andrej Plenković.

Zadovoljstvo mi je obratiti se hrvatskoj javnosti na kraju drugog kruga izbora i čestitati svima koji su dobili povjerenje birača za obnašanje važnih dužnosti, rekao je Plenković i zahvalio se biračima što su izašli na izbore.

Želim iskazati jedinstven stav cijelog vodstva HDZ-a, a to je da je HDZ apsolutni, kolosalni pobjednik ovih izbora. Mi smo osvojili 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo dosad u povijesti, rekao je Plenković.

 

Nažalost, nismo pobijedili i zadržali kontinuitet u Šibensko-kninskoj županiji, morat ćemo napraviti analizu. Od šest najvećih gradova, HDZ je dobio u tri, nažalost nismo pobijedili u Splitu, ali smo prvi put otkad je hrvatske demokracije pobijedili u Osijeku, rekao je Plenković.

U Splitu mi je doista žao što Vice Mihanović nije nastavio kontinuitet politike Andra Krstulovića Opare. Mislim da je to šteta. Mislim da će ostati teška ljaga na ovim izborima, da su izabrali Puljkovog čovjeka koji je javno obznanio da je anisemit. To je sramota. Od novog gradonačelnika očekujem da se ogradi od toga. Od zamjenika očekujem da napusti to mjesto, jer to je neprihvatljivo, da takav netko bude dogradonačelnik drugog grada u Hrvatskoj, rekao je Plenković, dodavši da HDZ ima jedine dvije županice u Republici Hrvatskoj.

Vice Mihanović je doživio enormnu agresiju u ovoj kampanji, a Filipović u Zagrebu. Njih dvojica su bili na otvorenoj streljani i to nesmiljeno strijeljanje njih dvojice je očito polučilo određene rezultate, rekao je Plenković.

Poštujem volju hrvatskih građana, žao mi je što Davor Filipović nije osvojio Zagreb, jer on je najkompetentniji kandidat, ali kad se pojavi toliko kandidata na istom političkom spektru, onda je druga strana imala walk in the park. Ovo su prije svega bili izbori u kojima se obračunavalo s politikom dosadašnjeg gradonačelnika, rekao je Plenković.

Nije mu se svidjela Puljkova kampanja.

Bio je jako podcjenjivački nastrojen prema Mihanoviću, bahat i arogantan. Siguran sam da kad ide u CERN, gdje ga je naša Vlada poslala, da je sofisticiraniji, kulturniji, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare